У неділю в сільськогосподарському ТОВ «Промінь» Арбузинського району, як і загалом по Миколаївській області, закінчилися жнива ранніх зернових. Цього року врожайність озимої пшениці в «Промені» становила 54,5, а ячменю — 51,5 центнера з гектара.

Напередодні з робочим візитом тут побував міністр аграрної політики й продовольства Микола Присяжнюк — щоб особисто ознайомитися з успіхами підприємства й порекомендувати українським аграріям його позитивний досвід.

Землеробство — лише одна складова потужного аграрного арсеналу «Проміня». Це одне із двох господарств у Миколаївській області, що успішно вирощують цукровий буряк. Розвинене рослинництво дає відмінну базу й для тваринництва — у цій галузі «Промінь» є безсумнівним лідером в Україні. В господарстві близько трьох тисяч голів великої рогатої худоби, майже половина з них — дійне стадо. Застосовувані підприємством технології — сучасні, ефективні й багато в чому унікальні для України. Цікаві, наприклад, умови утримання молодняка — телята вирощуються в «наметовому містечку» на особливій солом’яній підстилці, за новітніми науковими розробками.

 

Миколаївська область.

Фото автора.