Японці свого часу вивели унікальний сорт кубоподібних кавунів, аби їх зручніше було транспортувати. А українські селекціонери пішли своїм шляхом, і видали на-гора такої самої форми солодкий перець. Ученим дослідної станції баштанництва НААН України, що в Голопристанському районі Херсонщини, це вартувало понад сім років копіткої роботи. За жовтогарячий колір плоду новому сорту дали горду назву «Золото скіфів», але кольором та незвичною формою його особливості аж ніяк не обмежуються.
Директор станції кандидат сільськогосподарських наук Володимир Лимар каже, що плоди нового перцю значно м’ясистіші за інші сорти, і мають товщину стінок у 6—8 міліметрів. Ще однією перевагою «Золота скіфів» є скорочений період його вегетації — до 120 днів. Тоді як представникам переважної більшості інших сортів цієї культури для визрівання необхідно 120—140 днів. А як відомо, що раніше овочі у сезон потрапляють на ринки, то більше грошей за них можна виручити і тим вигідніше їх вирощувати. Тож городникам півдня України кубоподібний перець вочевидь припаде до смаку.