Випускник Ужгородської загальноосвітньої школи №15 Віталій Трачук здобув на зовнішньому незалежному оцінюванні максимальний результат — 600 балів. Іспит складав з трьох предметів: української мови та літератури, історії України і всесвітньої історії. Таких учнів в Україні лише шестеро.

— Це вже вдруге наші випускники показують такий високий результат, — каже відповідальна за ЗНО в Закарпатській області Любомира Мегела. — Торік учень Ужгородської лінгвістичної гімназії імені Тараса Шевченка Михайло Туряниця також отримав такі оцінки. Тоді подібних рекордсменів в Україні було троє. Нині шестеро.

До речі, тест із четвертого предмета Віталій Трачук склав на 199 балів. Перед тим виборов друге місце в ІV етапі Всеукраїнської олімпіади з історії України. Це дає хлопцеві додаткові 40 балів при вступі до ВНЗ.

Віталію Трачуку та ще сімом найкращим випускникам Закарпаття голова обласної державної адміністрації Олександр Ледида побажав успіху в житті й навчанні та вручив пам’ятні подарунки. Відзначати найкращих учнів у краї стало традицією.

На знімку: гарні знання допоможуть Віталію Трачуку підкорити ще не одну вершину.

Фото надане прес-центром ОДА.

ДОВІДКОВО

За попередніми підсумками ЗНО-2013, із різних предметів максимальну кількість балів набрали 683 випускники. З них 48 отримали по 200 балів з двох предметів. І тільки шестеро учнів — 600 балів з трьох дисциплін. Серед них і ужгородець.