Ресурсно-інформаційний центр «Громади Вінниччини», який нещодавно створено на засіданні правління обласної асоціації органів місцевого самоврядування, надаватиме практичну допомогу територіальним громадам краю у написанні та супроводі грантових проектів для участі у міжнародних і всеукраїнських конкурсах.
— Коли розпочали впроваджувати грантову роботу в регіоні, з’ясувалося, що найвужчим місцем є написання проектів, так само, як пошук інвесторів, які б профінансували їх реалізацію, — каже керівник асоціації, голова Вінницької облради Сергій Татусяк. — Керівники територіальних громад готові брати участь у конкурсах, але не володіють інформацією, не знають, як саме це робити, до кого звертатися. Тому вирішили створити організацію, фахівці якої допомагатимуть у написанні проектів, робитимуть їхню експертну оцінку та супроводжуватимуть подання документів на участь у конкурсах.
Керівником нової організації обрано заступника голови обласного правління міжнародної громадської організації «Україна-Польща-Німеччина» Андрія Кавунця, який має досвід у підготовці грантових документів та налагодженні стосунків між громадами краю та їхніми партнерами за кордоном.
Наприкінці червня Європарламент ухвалив бюджет на 2014—2020 роки, виділивши на Східне партнерство 18 мільярдів євро. Як зазначив на засіданні асоціації Сергій Татусяк, пріоритети у наданні фінансової допомоги матимуть ті регіони і громади, які представлять конкурентні проекти. Відомо також, що кошти європейці надають громадським організаціям, а не органам влади. Тож такі організації мусять бути в кожній територіальній громаді. Сергій Татусяк наголосив, що претендент на гранти повинен мати партнерів у країнах ЄС.
 
Вінницька область.