Близько десяти громадських організацій Харкова, до яких входять ветерани, інваліди, члени багатодітних родин, закликали владу бути рішучою та послідовною у своїх діях і сприяти проведенню операції Юлії Тимошенко в Україні, якщо вона такої потребує.
Відповідного листа вони направили Президентові України Віктору Януковичу, Уповноваженому із прав людини Валерії Лутковській, міністру юстиції Олені Лукаш, міністрові охорони здоров’я Раїсі Богатирьовій, а також главі Державної пенітенціарної служби Олександру Лісіцкову. Минулої п’ятниці вони оприлюднили своє звернення під стінами Центральної клінічної лікарні Укрзалізниці.
У листі громадськість просить владу забезпечити проведення операції екс-прем’єрові, якщо вона насправді необхідна для лікування хронічної грижі міжхребетного диска. Проведення такої операції може стати запорукою одужання Юлії Тимошенко, що дозволить пенітенціарній службі виконати рішення суду, за яким екс-прем’єр повернеться до колонії.
«Поштовхом для відправлення нашого звернення стала масована кампанія в ЗМІ про те, що Тимошенко потребує проведення операції. При цьому, якщо залишити без уваги здоров’я Тимошенко, то це може призвести до інвалідності. Нам як людям, які не з чуток зустрічалися із проблемами здоров’я, сумно спостерігати, що Тимошенко використовує стан свого здоров’я як карту в політичній грі. Проведення операції за кордоном — це черговий хід у політичній грі Тимошенко. Те, як екс-прем’єр ставиться до свого здоров’я, небезпечно для її життя», — заявила віце-президент Харківської міської громадської організації інвалідів «КРЕАВІТА» Олена Шингарьова.
Також Шингарьова зазначила, що за гроші, які були витрачені на неефективні консультації лікарів німецької клініки «Шаріте», можна було купити тисячі інвалідних візків і дороге медичне обладнання, яке могло врятувати справді хворих українців.
 
Харків.