У подружжя кам’янець-подільських підприємців видурив три тисячі гривень телефонний шахрай. На початку робочого дня на мобільний жінки зателефонував чоловік, який назвався відомим посадовцем та попросив про послугу. Мовляв, він перебуває за містом і йому вкрай необхідні гроші — лише 
3 000 гривень. Позичку пообіцяв повернути ввечері. Жінка передала трубку своєму чоловіку, який був поруч, і за мить подружжя вирішило виручити «потрібну людину».
Оскільки готівки в їхньому магазині ще не було, кошти позичили у знайомого. А за годину приїхав невідомий чоловік та пролунав черговий телефонний дзвінок із підтвердженням, що це довірена особа. Подружжя передало гроші посередникові. Під вечір підприємець завітав до посадовця забрати позичене, але той лише широко відкрив очі. Довелося кредиторові звертатися до міліції.
Як повідомила речниця начальника Кам’янець-Подільського міськвідділу міліції Наталія Касапчук, за фактом шахрайських дій розпочато кримінальне провадження. Схожі випадки мали місце і торік. Та, очевидно, вони нічого не навчили громадян, які так хочуть догодити впливовим чиновникам.