Голова української постійної парламентської делегації в Організації Чорноморського економічного співробітництва Олена Нетецька (на знімку), член депутатської фракції Партії регіонів, запропонувала створити Муніципальну асамблею чорноморських міст. Про це вона заявила під час дискусії «Туризм як важливий фактор для економічного зростання: співробітництво в регіоні ЧЕС», що відбулася під час 41-ї Генеральної асамблеї ПАЧЕС, повідомили у прес-службі Партії регіонів.

«Якщо ми справді хочемо надати нового імпульсу плідній спільній роботі, потрібно шукати для цього ідеї безпосередньо на морському березі — на регіональному рівні», — зазначила парламентарій.

«Дуже логічною є думка про створення Муніципального форуму, а потім, можливо, Муніципальної асамблеї чорноморських міст. Нашим муніципалітетам давно час спільно дбати про Чорне море, розвивати туризм, ділитися досвідом наповнення муніципального бюджету і розв’язання однакових проблем: переробки відходів, екології курортів, стихійного будівництва тощо. А ми, депутати парламентів у ПАЧЕС, охоче допоможемо цій взаємодії», — додала О. Нетецька.

Дати старт ініціативі, переконана депутат, можна на ІV Міжнародному Чорноморському економічному форумі, який восени традиційно відбудеться у Криму.

Нагадаємо, з 9 по 11 липня в Софії на запрошення Народних Зборів Республіки Болгарія тривала 41-ша Генеральна асамблея ПАЧЕС. До її складу входять 76 парламентаріїв, котрі представляють вищі законодавчі органи дванадцяти держав — членів Чорноморського економічного співробітництва. Членами ЧЕС є Албанія, Азербайджан, Болгарія, Вірменія, Греція, Грузія, Молдова, Румунія, Росія, Сербія, Туреччина та Україна.