70 відсотків від загальної суми заборгованості до органів Пенсійного фонду в Кіровоградській області становлять борги підприємств регіону, що перебувають у процедурах банкрутства. З початку року сума такого боргу навіть зросла, насамперед — за рахунок заборгованості з відшкодування пільгових пенсій.

Вихід на міжвідомчій нараді шукали представники Пенсійного фонду, прокуратури, департаментів соцзахисту та економічного розвитку і торгівлі ОДА, головного управління Міндоходів тощо.
Від боргів потерпають і колишні працівники підприємств. Так, наприклад, страховий стаж найманим працівникам ВАТ «Кіровоградський кар’єр» у страхових внесках зараховано лише до 1 жовтня 2008 року.
— Період трудової діяльності, за який роботодавцем не перераховано внески до Пенсійного фонду, до страхового стажу не враховується, — нагадав присутнім перший заступник начальника ГУ Пенсійного фонду в області Юрій Шарпінський.
Домовилися, що органи місцевої влади та державні структури мають повною мірою використовувати надані законодавством повноваження та вживати вичерпних заходів, щоб проблему боргів із заробітної плати та до Пенсійного фонду зняти з порядку денного у найстисліші терміни.
Кіровоградська область.