У Запоріжжі порушено кримінальну справу за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів. Цього разу неприємний інцидент стався зі знімальною групою телепрограми «Надзвичайні новини», яка готувала сюжет про конфліктну ситуацію на штрафмайданчику.

Співробітники районного відділу державної виконавчої служби помилково наклали арешт не на автомобіль боржника, а на машину його однофамільця. Через це ДАІ затримала транспортний засіб людини, в якої немає проблем із законом. Евакуатором його доставили на один зі штрафмайданчиків у Шевченківському районі Запоріжжя, що належить приватній структурі. Фірма за договором здійснює зберігання «заарештованих» автомобілів.

Автовласник надав усі документи, які виявляють помилку. Але підприємці машину не віддавали — почали вимагати гроші за її зберігання та доставку евакуатором на штрафмайданчик.
Тоді водій звернувся на телебачення, і 10 липня телегрупа прибула на штрафмайданчик знімати сюжет. За попередньою інформацією, оприлюдненою ведучим програми Костянтином Стогнієм, охоронець фірми побив телеоператора. Пізніше власкор «Надзвичайних подій» Олена Себелева розповіла, що її колега вдало ухилився від удару ногою, а постраждала під час інциденту лише його відеокамера.
За версією людей у погонах, під час знімання сюжету охоронець штрафмайданчика закрив рукою об’єктив і відштовхнув камеру оператора. Представники знімальної групи звернулися до міліції, співробітники і представники керівництва ГУ МВС України в Запорізькій області прибули на місце і врегулювали ситуацію: автомобіль повернуто власнику, в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесено матеріал за ст. 171 КК України — умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.
Розслідування за фактом події взято на контроль прокуратурою області.