Казань (Росія). Всесвітня Універсіада. 10 липня.

Бокс. Дмитро Митрофанов (на знімку) та Олександр Гвоздик принесли українській команді золоті медалі у вагових категоріях до 75 кг і до 81 кг відповідно. 
Митрофанов переміг Азізбека Абдугофурова (Узбекистан), хоча поступився в першому раунді. У другому — українець зумів переламати хід зустрічі і подавити суперника улюбленою силовою манерою, здобувши підсумкову перемогу з рахунком 29:28 на думку всіх трьох суддів.
Гвоздику для здобуття «золота» боксувати... не довелося. Його суперник Дмитро Бівол із Росії не вийшов на фінальний поєдинок через травму. Бронзовою нагородою відзначено нашого Дениса Беринчика (до 64 кг).
Легка атлетика. Біг на 3000 метрів з перешкодами. Світлана Шмідт фінішувала другою.
Дзюдо. Тут у нас — бронзові відзнаки: у вазі до 48 кг третьою стала Марина Черняк, в абсолютній категорії — Єлизавета Каланіна.
Фехтування (шпага). Жіноча команда України (Анастасія Івченко, Олена Кривицька, Ксенія Пантелеєва, Анфіса Почкалова) була третя.
Спортивна гімнастика. Індивідуальні вправи. «Бронзу» вибороли: Ігор Радивілов на кільцях та в опорному стрибку, Олег Верняєв — на паралельних брусах, а Олег Степко — за виступ на коні.
Футбол. Збірна України провела три матчі групового турніру: з Уругваєм — 3:3, Японією — 1:4, Туреччиною — 3:1, набрала чотири очки і посіла друге місце слідом за японцями. А відтак — команда Володимира Лозинського пробилася до плей-оф.
За п’ять днів Універсіади українці виграли 37(!) медалей: 6 золотих, 13 срібних та 18 бронзових. У загальнокомандному заліку за цей період наша збірна посідала п’яту позицію, а за кількістю нагород — другу. Як і раніше, лідирує Росія, спортсмени якої на той момент виграли 115 (62, 26, 27) медалей.
Фото з архіву «Голосу України».