Питання наповнення бюджету, стосунків органів місцевого самоврядування із Держскарбницею, модернізації промислового виробництва та гуманітарні проблеми були в центрі уваги під час робочої поїздки на Донеччину заступника Голови Верховної Ради України Руслана Кошулинського.
«Донецька область робить вагомий внесок у наповнення державного бюджету. На жаль, ми спостерігаємо тенденцію до спаду виробництва в базових галузях регіону. Тому потрібно чітко усвідомлювати, які кроки має вжити влада на всіх рівнях для перешкоджання цьому падінню і сприяння підприємництву в області, включно із такими сферами, як медицина, екологія тощо», — зазначив заступник керівника парламенту.
У Донецьку Руслан Кошулинський зустрівся з керівництвом обласної ради, відвідав ПрАТ «Донецьксталь», Інститут невідкладної і відновної хірургії імені Гусака, а також церемонію відкриття юнацького чемпіонату світу з легкої атлетики на регіональному спортивному комплексі «Олімпійський». «З керівництвом області ми обговорили також питання стосунків місцевих органів влади із Держскарбницею. Це загальноукраїнська проблема, яку ми поки що не можемо, на жаль, розв’язати і забезпечити чітке та оперативне фінансування всіх запланованих місцевих об’єктів», — сказав заступник голови парламенту. «Приємно, що хід думок керівництва Донецької обласної ради щодо вдосконалення місцевого самоврядування і необхідності максимального сприяння спортивному розвитку молоді збігається із моїм», — додав гість.
У супроводі народного депутата, президента компанії «Донецьксталь» Олександра Риженкова Руслан Кошулинський ознайомився з роботою металургійного підприємства, побував у доменному цеху та на спорудженні нової електросталеплавильної печі. Він також відвідав храм на території заводу, дитяче «Містечко посмішок» і Центр слов’янської культури. 
 
Донецька область.
Фото Тетяни ПЕТРУШКІНОЇ.
 
ДОСЛІВНО
«Ми прагнули продемонструвати, що великий бізнес навіть в умовах кризи виконує свою соціальну функцію, — пояснив заступник голови обласної ради Олександр Кравцов. — І в цьому можна переконатися наочно. Обговорювалися і дискусійні питання: наприклад, відносини між Донецькою обласною радою і Верховною Радою, участь наших депутатів у роботі парламентських комітетів. Гадаю, це буде корисним і для парламенту, і для нас. Зокрема, підтримуємо ініціативу проведення в області виїзного засідання комітету з екології. Нам є що показати, які питання обговорити спільно».
На знімку (зліва направо): Руслан Кошулинський, Олександр Риженков, директор філії «Металургійний комплекс» ПрАТ «Донецьксталь» Ігор Чумаченко, Олександр Кравцов знайомляться з перебігом реконструкції підприємства.