У південних районах Волині розпочалися жнива. Своєрідним вступом до них став проведений 10 липня День поля «Дяка Богові за врожай». Участь у дійстві, під час якого також було проведено нараду-семінар з питань організації збирання врожаю 2013 року, взяли перші керівники області, голови райдержадміністрацій і районних рад, провідні фахівці аграрного сектора краю, представники агробізнесу.

Першим об’єктом, де вони побували, став сучасний елеваторний комплекс у селі Дерно Ківерцівського району. Тут на базі колишнього комбікормового заводу, який простоював п’ятнадцять років, введено сучасний комплекс, спроможний прийняти на зберігання понад тридцять тисяч тонн зерна із сушаркою потужністю 1200 тонн на добу. Учасники семінару відвідали також Луцький хлібокомбінат №2 Держрезерву України, побували на святі зажинків у ТзОВ «П’ятидні» Володимир-Волинського району, яке очолює заслужений працівник сільського господарства України Валерій Діброва. Детальніше про День поля на Волині читайте у наступному номері «Голосу України».

 

Волинська область.

На знімку: хоча на полі ТзОВ «П’ятидні» працюють надсучасні комбайни, без традиційного обряду «Зажинки» до збирання врожаю зернових тут не беруться.

Фото автора.