Сьогодні українська делегація на чолі з Прем’єр-міністром Миколою Азаровим перебуватиме в російському місті Сочі. Микола Азаров зустрінеться із російським колегою Дмитром Медведєвим. Говоритимуть про економічні відносини України та Росії, а також про співробітництво в «газовій» сфері та з Митним союзом. Йтиметься також про закачування газу в українські підземні сховища.
Разом із українським прем’єром до Росії полетіли також представники уряду, які опікуються економічним блоком. Зокрема, віце-прем’єр Юрій Бойко, міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, а також міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов. Також під час міжурядової зустрічі у Сочі свою місію має розпочати постійний представник України при Євразійській економічній комісії — Віктор Суслов.
Нагадаємо: Україна до початку опалювального сезону планує закачати в підземні газові сховища не менш як 14—16 млрд. куб. газу. Водночас у «Газпромі» наголошують, що для виконання зобов’язань з транзиту в українських підземних сховищах до початку осінньо-зимового сезону має бути понад 19 млрд. кубометрів газу.