Близько 400 водіїв днями зібралися на акції протесту на автошляху АН-14. Сотні вантажних автомобілів вишикувалися у два ряди за окружною дорогою Кіровограда в напрямку Бобринця.
Протестувальники стверджують, що їх позбавили роботи, адже останні півроку держава лобіює на ринку перевезень інтереси певних великих компаній.
Згідно з постановою Кабміну №879, за проїзд автошляхами загального користування треба платити — за перевищення встановлених для вантажівок вагових та габаритних нормативів. Але документ застосовують вибірково. Приватні перевізники стверджують, що можуть одночасно  завантажувати лише по 20 т, тоді як вантажівки державних компаній («MTS logіstіcs Україна», «Зернотранс», «Транс-сервіс») — по 50—60.
Учасники акції скаржаться, що їхніх державних конкурентів для перевірки ваги ДАІ не зупиняє. Натомість приватники змушені брати менше вантажів, тому обходяться їх послуги дорожче. Зрозуміло, що фермеру вигідніше винайняти один великий автомобіль, ніж три малогабаритних, та ще й за вищою ціною.
Під час акції на іншій ділянці окружної кіровоградської траси, очевидно від перевантаження, зламався автомобіль фірми «Транс-сервіс», який перевозив близько 60 т зерна. Частина учасників акції вирушила на місце події та викликала міліцію і ДАІ, щоб зафіксувати цей факт.
Тисячі перевізників бояться, що скоро взагалі залишаться без замовлень. Відомо, наприклад, що інша компанія — «MTS logіstіcs» — лише за півроку закупила 2,5 тисячі нових великогабаритних машин. Якщо протягом тижня владні структури не вживатимуть жодних заходів для усунення проблеми, люди обіцяють перекрити дороги по всій державі.
Кіровоградська область.