Лише з 11 липня мали розпочати видачу дипломів випускникам Львівського національного університету імені Івана Франка. Причина — відсутність ректора, бо 20 травня закінчився термін контракту керівника вишу професора Івана Вакарчука. Міністерство освіти і науки оголосило конкурс на цю посаду.

Бакалаври і магістри відгуляли випускні, але змушені й далі залишатися у Львові, оббиваючи пороги деканатів та ректорату. Особливо хвилювалися бакалаври, які хотіли продовжити навчання за кордоном, а для цього потрібен час на відкриття візи. «Я їду навчатися до Варшави, — говорила одна зі студенток, — отримала запрошення, але ще не маю диплома».
В інших навчальних закладах у таких випадках віжки правління у свої руки бере перший проректор. Кому у Львові знадобилося штучно викликати нарікання та невдоволення молоді?
Поспілкуватися на цю тему з першим проректором університету, як пояснили нашому кореспонденту, буде проблематично — треба надіслати письмові запитання. Згодом повідомили: у четвер дипломи почнуть видавати. Чому ж цього не зробили вчасно?
«Через зволікання міністерства з відповіддю на листи-запити університету щодо роз’яснення, хто мав би підписувати дипломи, якщо ректора немає, в. о. не призначили, а в законодавчих і статутних документах не йдеться про те, чи може свій підпис ставити перший проректор. На прохання університету про дозвіл електронного підпису першого проректора лише нещодавно надійшла відповідь...» — цитуємо дослівно відповідь прес-центру університету.
Львів.