Сім літаків з британського авіаційного клубу любителів старовинної авіації Aіr Squadron, що супроводжували Його Королівську Високість Принца Майкла Кентського під час перебування в Україні, приземлилися на аеродромі «Кіровоград».

Коли делегація вирушила у зворотній переліт до Великої Британії, сучасні літаки з принцом та іншими членами делегації на борту полетіли одним маршрутом, а ветерани авіації, що мають малий паливний бак, — другим, з дозаправкою. У Кіровограді британські пілоти заправили літаки пальним та перекусили нашвидкуруч, щоб виділити більше часу для спілкування та фотографування. Лише окремі учасники зустрічі з українського боку могли розмовляти англійською, переважно — колишні та нинішні льотчики і курсанти Державної льотної академії України (ректор Сергій Неділько), але це не заважало активно спілкуватися з гостями всім охочим.
До речі, серед літаків, прийнятих на кіровоградському аеродромі — чотири біплани «Тайгер Мот» (основні навчальні літаки первинної підготовки пілотів ВПС Великобританії виробництва 30-х років минулого століття), що широко використовувалися під час Другої світової війни.
 
Нелегко бути пілотом літака з іншого тисячоліття.
Фото автора.