Тимчасове житло з двох кімнат для одиноких жінок з дітьми, які опинилися в скруті, облаштували при територіальному центрі в Млинові. З ними працюватиме психолог, допомагатимуть лікарі.
У Млинівському районі 18 мам перебувають під соціальним супроводом: їм надають психологічну, гуманітарну допомогу, сприяють в оформленні документів. Є позитивний досвід, коли після такої підтримки мами розв’язують проблеми і вже не потребують опіки.
Так було і з 26-річною Євгенією Савченко, яка п’ять років тому опинилася без даху над головою з немовлям на руках. Доки молода мама з донечкою перебувала в лікарні, родичі, що зловживали алкоголем, спалили її кімнату та дитячі речі. Тоді породіллю підтримали соціальні працівники, влаштувавши в обласний центр соціально-психологічної допомоги. Вона жила там кілька місяців, доки не купила хатинку в селі. Тепер Євгенія має дах над головою в Млинові, вона разом із чоловіком виховує двох дітей, вважає, що заклади для жінок, які опинилися в скруті, необхідні. У цьому вона переконалася на власному досвіді.
Рівне.