Конголезький новачок «Динамо» (Київ) Дьємерсі Мбокані (на знімку в центрі) і зовні трохи нагадує знаменитого івуарійця Дідьє Дрогба, і у грі швидкий та настирний. Минулої неділі він уперше з’явився у складі «біло-синіх» на полі НСК «Олімпійський» проти московського «Спартака» і зробив внесок у перемогу киян (2:1). Кореспондент «Голосу України» попросив нападника поділиться першими враженнями від нової команди.

— Про вашу країну я довідався завдяки Андрію Шевченку. Але на цьому для мене, африканського юнака, пізнання про Україну закінчувалися. Однак попереду, сподіваюся, ще багато часу, щоб заповнити цю прогалину. Протягом тижня перебування в столиці України я, звісно, побував на клубній базі, стадіоні імені Валерія Лобановського та НСК «Олімпійський», кілька раз прогулявся центром міста.
Як не дивно, але Київ у мене трохи асоціюється з моєю батьківщиною: тут теж дуже спекотно, багато людей на вулицях і величезна кількість магазинів, особливо маленьких кіосків, чого не зустрінеш у Західній Європі.
Знав, що київське «Динамо» — сильний і авторитетний клуб з багатою історією. Два роки тому я бачив кілька матчів киян в єврокубках. Тоді в мене склалося позитивне враження про команду. А в завершальному матчі турніру чотирьох клубів проти «Спартака» Олег Блохін довірив мені місце у стартовому складі, чому я дуже зрадів.
Знаю, що «Динамо» стежило за моєю грою протягом майже всього минулого сезону. Ще восени 2012 року перед матчем чемпіонату Бельгії з «Брюгге» колега по команді сказав, що за мною приїхали спостерігати динамівські скаути.
Після завершення сезону я вів перемовини з англійським «Вест Бромвічем». Певний інтерес до мне виявляли «Ювентус», «Ліверпуль» і «Свонсі». Пропозицію з Києва обговорив зі своїм агентом, потім приїхав до України на перемовини з президентом ФК «Динамо» Ігорем Суркісом. Мені відразу сподобалося місто, клуб, інфраструктура. Угоду підписали досить швидко, але все затяглося на кілька тижнів через паперову тяганину між «Динамо» й «Андерлехтом».
А підштовхнуло мене до вирішального кроку ім’я тренера динамівців Олега Блохіна. Знав, що він — видатний у минулому форвард і володар «Золотого м’яча». Попрацювати з людиною, яка колись мала звання найкращого футболіста Європи, — то, безумовно, позитивний досвід для мене...
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.