Сьогодні в Донецьку відкривається юнацький чемпіонат світу з легкої атлетики. Його учасниками стануть близько 2000 молодих спортсменів зі 166 країн. Протягом п’яти днів вони змагатимуться на регіональному спортивному комплексі «Олімпійський», оновленому згідно з міжнародними вимогами до таких споруд.

Серед яскравих юних атлетів, які прибули до шахтарської столиці, — Мері Кейн (США), яка в бігу на 1500 метрів нині демонструє результат, на 10 секунд ліпший за ровесниць. Її співвітчизниця Аріанна Вашінгтон — найкраща в світі у спринті на 200 метрів і друга — на дистанції 100 метрів. Фаворитами вважають легкоатлета із Кенії Роберта Бівотта (біг на 800 і 1500 метрів), а також Меттью Дені з Австралії — першого в світі серед юнаків у метанні диска і другого — в метанні молота. Талановиту стрибунку з жердиною Робейліз Пейнандо (Венесуела) також називають перспективною спортсменкою: на тренуваннях вона використовує методи і принципи «донецької школи», а ідеалом вважає багаторазову рекордсменку світу Олену Ісінбаєву.
В українській збірній головні претенденти на призові місця — Євгенія Сендецька (біг на 400 метрів), Юлія Левченко, Олександр Баранніков та Владислав Мазур (стрибки у висоту), Ольга Зюзіна та Кирило Кіру (стрибки з жердиною), Єлізавета Бабій (стрибки в довжину), Катерина Попова, Олександр Малосілов і Павло Безніс (потрійний стрибок), Валерія Семенкова і Володимир Мисливчук (метання молота), Олександр Козубський (метання списа).
«Про Україну говорять не завжди добре. Своїми виступами я хочу спростувати ці слова і показати, що вона зовсім не така і насправді варта більшого. Потрібно її захищати, адже це наша рідна країна, і я її патріотка», — зазначила напередодні важливих стартів Валерія Семенкова.
Донецьк.