У Тернополі запрацював пересувний стоматологічний кабінет. Його презентували у комунальному підприємстві «Тернопільміськкомунтранс». За словами директора Андрія Мастюха, на прийом до стоматолога вже записалося 70 відсотків колективу, в якому працює понад 400 осіб. Це буде додаткова соціальна пільга. І, що важливо, — безплатна. Якщо потрібні рентген, хірургічне втручання, працівникові видадуть спеціальний талончик у міську стоматклініку, де приймуть без черги, послуги також будуть безплатні. Стоматологічний комплекс складається з двох частин: пересувного кабінету і стаціонарної установки, яка діє у поліклініці. На його придбання з міського бюджету виділено сто тисяч гривень.

— Усе абсолютно нове, — сказав головний лікар міської стоматологічної поліклініки Олександр Кухарчук. — Комплекс виготовлено на тернопільському підприємстві «Сатва». Обслуговуватиме пацієнтів лікар вищої категорії Наталя Смоляк.

Наблизити меддопомогу до людей — один з пунктів передвиборної програми міського голови Тернополя Сергія Надала, яку він разом з командою послідовно втілює в життя. Уже відкрито кілька амбулаторій загальної практики сімейної медицини у густонаселених мікрорайонах.

— Пересувний стоматологічний кабінет працюватиме у комунальних підприємствах міста, а також у школах, профтехучилищах, університетах, — каже Сергій Надал. — Цього року також розраховуємо придбати кілька автомобілів швидкої допомоги, пересувних лабораторій, відремонтуємо приміщення, щоб об’єднати інфекційні відділення в окрему лікарню.

Тернопільська область.

На знімку: у пересувному стоматологічному кабінеті перший пацієнт.

Фото автора.