Переміг самовисуванець бізнесмен Вадим Новинський
У неділю, 7 липня, відбулися проміжні вибори народного депутата України по 224-му виборчому округу (м. Севастополь). ЦВК призначила проміжні вибори у зв’язку з достроковим припиненням повноважень 22 березня 2013 року народного депутата від Партії регіонів Павла Лебедєва, обраного в мажоритарному виборчому окрузі 
№ 224, котрого призначено міністром оборони України.
Як поінформували «Голос України» у відділі взаємодії зі ЗМІ секретаріату Центральної виборчої комісії, голосування відбулося без будь-яких надзвичайних ситуацій.
За узагальненими попередніми даними, активність виборців була досить низькою, севастопольці виявили себе дуже пасивно: на момент завершення голосування явка становила 23,91%. Для порівняння, активність виборців на 20-ту годину в цьому окрузі у день голосування у день чергових виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 року становила 50,83%.
До списків виборців на виборчих дільницях на момент початку голосування було внесено 152 499 осіб. Серед кандидатів у народні депутати України було 11 чоловік. З них п’ять кандидатів висунули політичні партії, шість — самовисуванці. На виборах окружною виборчою комісією було зареєстровано 652 офіційних спостерігачів, із них 146 — від громадських організацій та 489 — від кандидатів у народні депутати.
За результатами голосування сенсації не сталося. За попередніми даними, місце у парламенті від Севастополя на довиборах по 224-му округу виборов самовисуванець бізнесмен Вадим Новинський, котрому і передрікали перемогу. Його відрив від інших конкурентів становить понад 20%. В. Новинський отримав понад 53% голосів виборців. За ним у трійці лідерів ідуть Василь Пархоменко, який набрав близько 31%, та Василь Зеленчук — понад 6%.
Не побачив істотних порушень під час довиборів і Комітет виборців України. У своїй заяві КВУ констатував, що порушення під час проведення довиборів в окрузі № 224 були незначні й не призвели до істотного спотворення результатів голосування. Спостереження за процесом голосування здійснювали 10 активістів КВУ, які відвідали 47 виборчих дільниць округу.
Серед найбільш серйозних проблем, що зафіксували спостерігачі під час голосування, — реєстрація «технічних кандидатів» і, як наслідок, незбалансоване представлення політичних сил у виборчих комісіях, порушення правил агітації, спроби недопуску депутатів і представників ЗМІ на дільниці під час голосування та підрахунку голосів, перебування на дільницях осіб, які не мали права там перебувати, тощо.
Вл. інф.