Минулої суботи в Казані (Росія) урочисто відкрилася XXVІІ Всесвітня Універсіада, котра триватиме до 17 липня. Участь у змаганнях візьмуть понад 13 тисяч спортсменів із 162 країн, котрі розіграють 351 комплект медалей. Спортивну честь України відстоюватимуть 362 атлети.

А перші старти Універсіади (станом на середину вчорашнього дня) принесли нам 11 медалей. «Золото» виборола олімпійська чемпіонка Лондона в четвірці парній, володарка Кубка світу, заслужений майстер спорту 22-річна киянка Наталя Довгодько, котра була найсильнішою в змаганнях одиночок на казанській воді.

Наталя зі спортивної сім’ї. Її брат Іван також захоплюється академічним веслуванням, і досить успішно: представляв Україну на Іграх XXX Олімпіади 2012 року в Лондоні. Батько, Віктор Іванович, працює у Міністерстві оборони України, полковник, є одним із віце-президентів Федерації академічного веслування країни, член Національного олімпійського комітету.

Срібні медалі завоювали: у чоловіків — двійка без стернового, двійка парна, двійка парна (легка вага) і вісімка.

Бронзові нагороди в українську скарбничку поклали: жіночі екіпажі двійки парної і четвірки без стернового, а також Сергій Гуменний на одиночці.

 У турнірі з боротьби на поясах українці Дмитро Косенко (62 кг) і Олександр Гордієнко (100 кг) стали срібними призерами, а Умер Белялов (68 кг) — бронзовим.

Наталя Довгодько.

Фото з архіву «Голосу України».