В Н П М         О
1. «Динамо» 3 1 0 8—5 10
2. «Спартак» 1 1 2 3—3 4
3. «Зеніт»         1 1 2 5—6 4
4. «Шахтар»         1 1 2 1—3 4
Футбол. Міжнародний турнір чотирьох клубів. 4-й тур.
6 липня. «Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Зеніт» (Росія, Санкт-Петербург). 0:1. Гол: Бистров, 89.
«Шахтар»: Каніболоцький (П’ятов, 46), Срна, Кучер, Ракицький (Чигринський, 62), Ісмаїлі (Соболь, 46), Гюбшман (Степаненко, 73), Тайсон, Дуглас Коста, Веллінгтон, Фред (Гречишкін, 46), Адріано (Майкон, 46). Тренер — Мірча Луческу.
«Зеніт»: Лодигін, Губочан, Тимощук, Нету, Лукович (Ходжаніязов, 67), Вітсель, Зирянов (Бистров, 46), Данні, Файзулін (Родич, 46), Аршавін (Джорджевич, 79), Кержаков (Могильовець, 66). Тренер — Лучано Спаллетті.
Донецьк. «Донбас Арена». 23 331 глядач. 28 градусів.
7 липня. «Динамо» (Україна, Київ) — «Спартак» (Росія, Москва). 2:1. Голи: Ленс, 15, Гусєв, 61, Інсаурральде, 90+2.
«Динамо»: Шовковський, Данило Сілва, Хачериді, Віда, Селін, Гармаш (Вукоєвич, 46), Аруна (Кранчар, 54), Велозу (Буяльський, 90), Ярмоленко (Гусєв, 46), Ленс (Дуду, 46), Мбокані (Мехмеді, 62). Тренер — Олег Блохін.
«Спартак»: Пес’яков, Паршивлюк, Боккетті, Д. Комбаров, Бризгалов (Інсаурральде, 57), Глушаков, Коста, Білялетдінов (Кротов, 46), Гурадо, Яковлєв, Мовсісян (Еменіке, 63). Тренер — Валерій Карпін.
Київ. НСК «Олімпійський». 51 300 глядачів. 20 градусів.
Завершальний поєдинок у Києві був фактично фінальним. І запам’ятався він не лише рекордною кількістю глядачів на трибунах, а й бойовою грою обох команд, котра епізодами жодним чином не нагадувала про товариський характер зустрічі і турніру.
Напередодні й у Донецьку був справжній бій. І що б там не казали, а пітерці аж світилися від радості, здобувши першу свою перемогу. Натомість «гірники» були дуже засмучені невдачею.
«Динамо» своїми виступами у цьому досить незвичному змаганні змусило окремих «експертів» прикусити свої гострі язики — надто вже активно вони зневажали киян, відводячи їм останнє місце ще до початку турніру. Та підопічні Олега Блохіна не програли жодного матчу й часом демонстрували досить привабливу гру. Звичайно, ще дуже далеку від ідеальної, бо нова команда лише створюється. Але в матчі проти «Спартака» «біло-сині» зіграли організовано, подекуди успішно пресингували і здобули цілком заслужену перемогу. 
— Чудовий матч! — сказав журналістам Валерій Карпін. — За напруженням, ритмом наближається до рівня чемпіонату. Порадувало, що мої підопічні витримали всі 90 хвилин. Не лукавитиму: дуже хотілося виграти, але не вийшло.
Зрозуміло, що Олег Блохін мав добрий настрій:
— Думаю, той факт, що прийшла 51 тисяча глядачів, свідчить, що команда показує гарний футбол. Вона ще не готова на всі 90 хвилин, але це природно. Повернувся зі збірної Нігерії Ідейє, поки що тільки бігає. У нас з’явилася конкуренція. Спасибі президентові, що здійснив саме ті трансфери, які я хотів.
— Такі турніри допомагають вирішувати підготовчі завдання?
— Вдруге у житті проводжу такі збори, але був досить високий градус протистояння. І такий варіант кращий, ніж грати десь у селі без глядачів.
— Вам комфортно працювати?
— Дуже. Президент клубу робить все для нас.
— «Спартак» невдало грає з «Динамо» останніми роками. Для вас це протистояння як і раніше принципове?
— Футболісти мало знають про ті часи. Окремі вболівальники пам’ятають. Тепер у командах багато легіонерів, і наші відносини змінилися. Я спокійно спілкуюся з Карпіним, а в часи Лобановського-Бєскова такого не можна було навіть уявити. Сьогодні відбулася товариська зустріч підвищеної відповідальності.
У нас 25 чоловік, але від когось відмовлятимемося. Багатьох ви не побачите. Надлишок футболістів не йде на користь команді. Сьогодні була бойова гра, було горіння, нерв, і футболісти хотіли щось довести. Але треба мати холодну голову, коли глядачі женуть уперед.
— У кожній зустрічі ви нав’язували спартаківцям свою манеру гри...
— Ми трохи перебудувалися. У Москві намагалися пресингувати, у Києві робили це лише епізодами. Команда почала діяти швидше, а гравці — швидче думати...
*** 
Капітан збірної України, колишній гравець «Шахтаря» Анатолій Тимощук, котрий повернувся до «Зеніта» з мюнхенської «Баварії» (в її складі виграв чемпіонат Бундесліги, Кубок Німеччини і Лігу чемпіонів-2013), весь матч провів у складі пітерців на «Донбас Арені». Трибуни його вітали, мов рідного.
— Матч був цікавим, гра відбувалася на зустрічних курсах, — сказав Тимощук. — У першому таймі мали кращі моменти, а в другій половині домінував «Шахтар» за рахунок швидкості і флангових атак.
— Як оціните свою першу гру за «Зеніт» після повернення?
— Для мене вона була дуже важливою. Та найголовніше, що я хочу працювати і допомагати команді. Прагнутимемо показувати максимальні результати.
Капітан донецького «Шахтаря» Даріо Срна дуже переживав, що його команда за рівної гри пропустила останньої миті. Навіть поле залишив, не дочекавшись фінального свистка. Втім, хорват не вважає поразку від пітерського «Зеніта» трагедією.
— Цей матч показав нам наші плюси і мінуси, — сказав він після зустрічі. — Позитивно, що ми додали в грі, а негатив у тому, що втратили важливих виконавців. Поки молоді футболісти повинні якось орієнтуватися і набиратися досвіду, щоб замінити Раца, Мхітаряна і Фернандіньо...
 
Джермейн Ленс (праворуч) забив свій перший м’яч за «Динамо».
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.