Понад 1300 військовослужбовців з десятка країн беруть участь у військових навчаннях «Репід Трайдент - 2013». Вони тривають у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ на Яворівському полігоні.

Легендою навчань став збройний територіальний конфлікт між двома уявними країнами. Врегулювати його та розмежувати сторони мають військовослужбовці багатонаціонального контингенту шляхом проведення блискавичної аеромобільної операції з використанням багатоцільових вертольотів та літаків транспортної авіації.

Загалом з українського боку в навчаннях беруть участь близько 350 офіцерів та солдатів з підрозділів 8-го та 13-го армійських корпусів Сухопутних військ України. Друга за чисельністю група із США — 124 військовослужбовці.

Як розповіли «Голосу України» в регіональному медіа-центрі Міноборони України, іноземні військовослужбовці ознайомилися зі зразками українського озброєння, військової автомобільної техніки, броньованими засобами пересування, засобами зв’язку. Під час навчань використовуватиметься майже 700 одиниць зброї та понад 100 військових автомобілів та бойових машин.

Перед початком активної фази навчань лікарі тренувалися надавати невідкладну медичну допомогу та проводити евакуацію потерпілих.

Львівська область.