Їхній початок дещо загальмувала негода. Першими в області до збирання урожаю приступили хлібороби Лебединського району, які цьогоріч планують повторити рекордне досягнення дворічної давнини: намолотити не менше 200 тисяч тонн зерна. Їхню естафету підхопили в усіх районах Сумщини, де на збирання зернових і зернобобових вивели близько однієї тисячі комбайнів. Жнивують нині від Ворскли до Десни.
...в області господарюють латифундисти
Новоспечені латифундисти, чи то пак потужні агрохолдинги — переважно з іноземним капіталом, уже захопили на Сумщині близько половини наявних сільгоспугідь. А це ні мало ні багато — 450—480 тисяч гектарів.
Цим «досягненням» похвалився національному порталу з претензійною назвою Latіfundіst. com керівник департаменту агропромислового розвитку Сумської облдержадміністрації Володимир Івченко. Господарюють на сумській землі такі великі агропідприємства, як «Райз», «Українські аграрні інвестиції», «МХП», «Молочна компанія» та «Дружба народів». І хоча обласний чиновник запевняє, що далі «розширюватися нікуди», місцеві сільгоспвиробники з острахом чекають з боку конкурентів нової атаки на їхню власність.
Сумська область.