Вони міститимуть датчики удару і вчасно повідомлятимуть про можливу аварію, а також дадуть змогу диспетчерові оперативно викликати рятувальників. Це лише один із цілої низки заходів, які найближчим часом готується впровадити влада Луганщини для реформування пасажирського транспорту.
Серед новинок — впровадження GPS-моніторингу пасажирського транспорту. Відповідний обслуговуючий Центр було створено ще місяць тому.
«Тепер є можливість знати точно, де перебуває транспорт, — розповів член правління Асоціації автоперевізників області Антон Котенко. — У режимі он-лайн через супутник водій інформує центр про своє місцезнаходження й пересування. Прилад захищено від стороннього втручання, а також у разі відключення від електромережі він зберігає отримані дані».
Планують також встановити «розумні» прилади, які фіксуватимуть час прибуття кожного автобуса, і розробити програму для мобільних телефонів, за допомогою якої пасажир зможе звірятися з розкладом.
Єдина складність у впровадженні новинок — їх дорожнеча. Але, на думку чиновників, за свою безпеку повинні платити самі громадяни.
Луганська область.