Відомий черкаський краєзнавець Вадим Мицик видрукував книжку «Родина на Майдані».
В ілюстрованому документальними фотознімками виданні автор показав географічне поширення народних зрушень від села Криві Коліна Тальнівського району, районних містечок Черкащини до Києва, а далі — в центр Євросоюзу, до Брюсселя, та аж на край землі — у Нову Зеландію.
Через своїх рідних, які брали активну участь у подіях Майдану в Україні та за кордоном, автор розкрив історичну спадкоємність, сучасні мотиви боротьби українського народу за свою незалежність, національну гордість і гідність.
— Народ є незнищенним, — пише у книзі Вадим Мицик. — Як би не гнобили й не ганьбили його вороги, скільки б не виливали на нього історичної злоби та не нищили — він живе, бо за велінням Божим йому дано жити. І воля його свята. Священними є мова і звичаї народу, за якими визначається довговічність життя. Душа українців сяє в красі вишивки й цим єднається із красою рідної землі і світу.
Цікава зодіакальна теорія Вадима Мицика, яку він виклав на сторінках пізнавального розділу «У небесній та земній супрязі». «Під час епохи Риб, — ділиться автор, — український народ зазнав чимало нищень, але вистояв. Нині народжується ера Водолія, і в Україні через майдани починаються зміни, очищення від старого та злочинного. Проходимо випробування ще й агресією Росії. Одначе за цим неминуче настане мир, національне єднання та Україна досягне економічного й духовного розквіту. Такий закон циклічного космічного розвитку».
 
Черкаська область.  
        Фото Вадима МИЦИКА.