«У кожного народу є свої кривди та образи, свої великі і малі національні проблеми. Їх багато, але треба бути вищим за них, щоб зрозуміти сенс історії», — з такими словами до учасників VІІІ Міжнародного міжрелігійного молодіжного семінару «Ковчег-2013: Поранений світ — відповідальність перед Богом» звернувся проректор Українського католицького університету (Львів) професор Мирослав Маринович. Міжнаціональна толерантність — основна тема семінару, що нині триває у галицькому селищі Більшівці Івано-Франківської області. Тут при костелі отців францисканців створено Центр миру і поєднання. Учасники заходу — 30 юнаків та дівчат українського, польського та єврейського походження з різних областей України.
Ідея проведення семінару належить доктору Аарону Вайсу, уродженцю Борислава, що  на Львівщині, якого в роки Другої світової війни врятували українці та поляки і який згодом став відомим істориком Голокосту. До справи долучилися Мирослав Маринович, голова Федерації польських організацій в Україні Емілія Хмєльова, представники Генерального консульства Республіки Польща у Львові.
Організатори «Ковчега» головну ставку роблять на молодь. Як було зазначено: «Нині — це 30 дівчат та юнаків, а завтра — 30 маленьких епіцентрів толерантності та нового мислення і сприйняття, які вони понесуть між своїх ровесників. Молоді легше робити те, що досі не вдалося зрілим політикам — знаходити шляхи спільного вивчення уроків історії і використовувати їх задля єднання, а не роз’єднання».
У відкритті цьогорічного семінару взяли також участь Генеральний консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд та консул Яцек Жур.