У роботі другої сесії сьомого скликання були проблеми як суб’єктивні, так і об’єктивні. На цьому Голова Верховної Ради Володимир Рибак наголосив під час брифінгу після закриття сесії. За його словами, новообраний парламент особливий, адже дві третини депутатів нові люди і багато з них ще не готові займатися законотворчістю.
«Ця сесія показала «притирку» між депутатами. Я весь час говорив про те, що парламент працюватиме. Упевнений я в цьому й сьогодні — розпуску Верховної Ради не буде. Адже мітингувальщина вже пройшла. Депутати почали ретельніше працювати у комітетах». Саме там, переконаний глава парламенту, має розгорнутися конкретна робота. У сесійній залі повинні розглядатися питання, які узгоджені в комітетах.
Власне, після закриття сесії Голова Верховної Ради запросив до свого кабінету керівників фракцій і попросив, щоб депутати активно попрацювали в комітетах над законопроектами та щоб у вересні, коли почне роботу третя сесія сьомого скликання, можна було їх розглянути. «Бо багато ще в нас є браку», — зауважив він.
Водночас В. Рибак висловив переконання, що на роботу під час наступної сесії впливатиме майбутня президентська кампанія: «Я неодноразово казав про це, і майбутні кандидати серед керівників фракцій, і не лише серед них, вам добре відомі. Треба буде «піаритися», можливо, навіть придумувати факти, що все в державі погано». Утім, це особливість не лише нашого парламенту. Так відбувається в усьому світі, зауважив він, «але ми будемо працювати». Підстав для блокування і, тим паче, для бійок В. Рибак не бачить.
Що стосується позачергової сесії, на проведенні якої наполягають опозиційні фракції для ухвалення євроінтеграційних законопроектів, то, за словами Голови Верховної Ради, на сьогодні всі закони, які були підготовлені урядом та комітетами, розглянуто. «Якщо буде необхідність позачергової сесії, нема питань, проведемо», — сказав він. Проте, на думку політика, сесія може розглянути їх і у вересні. Загалом керівник парламенту сумнівається, що така позачергова сесія буде скликана.
Тим часом важливими залишаються два законопроекти — про прокуратуру та про вибори. Щодо першого питання, то, за словами Голови Верховної Ради, тут проблем не повинно виникнути. Чого не скажеш про виборче законодавство. 
ДослІвно
Голова Верховної Ради Володимир Рибак: «Блокування та бійки будуть відходити на задній план. Ми зробимо все, щоб їх не було. Лише словом і лише роботою з’ясовуватимемо між собою стосунки».