Легка атлетика. Лозанна (Швейцарія). Етап «Діамантової ліги». На турнірі яскравим виступом відзначилися українські спортовці. Блискучу серію продовжив стрибун у висоту Богдан Бондаренко. Українець менше ніж за два місяці покращив свій результат на 5 см.

Як відомо, Бондаренко 30 травня на етапі «Діамантової ліги» в Бірмінгемі (Велика Британія) встановив особистий рекорд (2,36 м). У Швейцарії він його покращив двічі. Спочатку з першої спроби взяв 2,39 м, забезпечивши собі перемогу й одноосібне лідерство, а потім з третьої спроби підкорив 2,41 м(!). Це не лише той показник, за який б’ються всі «висотники» світу, а й найкращий результат сезону в світі, рекорд змагань і, що найголовніше, національний рекорд України! Рудольф Поварніцин 1985 року злетів на 2,40 м, і відтоді жодному з українців ця висота не підкорювалася.
Бондаренко також зробив спробу штурмувати світовий рекорд (2,46). Але цього разу не пощастило.
Українці залишили «золотий» слід і на лозаннській біговій доріжці. Наша Марія Рємєнь фантастично виграла дистанцію у 200 м, випередивши спринтерок зі США та Ямайки. Марія довела, що українки вміють перемагати не лише в естафеті. Перше місце приніс найкращий для неї результат цього сезону — 22,61. Слідом за Рємєнь фінішувала американка Лашонте Мур — 22,67.
Боротьба греко-римська. Скоп’є (Македонія). Чемпіонат Європи серед молоді. Першого дня турніру відбулися змагання у вагових категоріях 50, 60, 74 і 96 кг. Одразу повідомимо приємну новину: Євген Удинський з Донеччини став володарем золотої медалі (50 кг).
Перебуваючи в самому низу турнірної сітки із 13 осіб, він почав блискуче сходження. У першій зустрічі Удинський здолав угорця Йозефа Андрасі — 7:2. Потім була технічна перемога над болгарином Спасовим. У півфіналі Євген упевнено поборов хорвата Тоні Брала — 8:0. А потім відбувся тріумфальний поєдинок за «золото», в якому українець виявився сильнішим за грузина Іраклі Шавадзе. Удинський вдруге став чемпіоном Європи, вперше він завоював це звання у Варшаві (Польща) 2011 року на змаганнях серед кадетів.
Баскетбол. Барселона (Іспанія). Тут відбулося жеребкування першого групового етапу Євроліги. Київський «Будівельник» сіявся з четвертого кошика й отримав у суперники чи не найсильніших кандидатів. Отже, опонентами киян у групі А будуть: віце-чемпіон Іспанії «Барселона», чемпіон Росії московський ЦСКА і «Фенербахче» (Туреччина, Стамбул). Окрім того, «будівельники» зіграють із чемпіоном Адріатичної ліги белградським «Партизаном» (Сербія) і чемпіоном Франції «Нантерром».
Група B. «Реал» (Іспанія, Мадрид), «Анадолу Ефес» (Туреччина), «Жальгіріс» (Литва), «Брозе Баскетс» (Німеччина), «Мілан» (Італія), «Страсбург» (Франція).
Група С. «Олімпіакос» (Греція), «Монтепаскі Сієна» (Італія), «Унікаха» (Іспанія), «Галатасарай» (Туреччина), «Зелена Гура» (Польща), «Баварія» (Німеччина).
Група D. «Панатінаїкос» (Греція), «Маккабі» (Ізраїль, Тель-Авів), «Лабораль Кутча» (Іспанія), «Локомотив-Кубань» (Росія), «Црвена Звезда» (Сербія), переможець кваліфікації.