У Запоріжжі 9 та 11 липня — з опівночі і до четвертої ранку — буде повністю перекрито рух греблею Дніпрогесу. Для 750-тисячного міста, а також для тих, хто планує транзитні перевезення через потужну переправу в Запоріжжі, такий захід створить досить серйозні незручності. Адже, щоб переїхати тут через Дніпро, залишаються всього дві смуги для руху (по одній в кожному напрямку) на мостах Преображенського.
До речі, у перекритті руху сама гребля, як мовиться, не винна — це естакада до неї з Лівого берега (1970-х років побудови) вимагає планових випробувань у режимі повної відсутності будь-якого навантаження.
Тим часом із Києва надійшли чергові оптимістичні запевнення: на багатостраждальні запорізькі мости в чергове виділяють мільярд (вірніше, надають державні гарантії на таку суму), з тим, щоб тут хоч якось ожило будівництво. Бо останні півроку минули фактично в імітації робіт. Проте поки що ніщо не вказує на те, що обіцяний 2014 року рух мостами почнеться хоча б 2015-го. А якщо так, то ще не раз анонсована за тиждень кількагодинна зупинка руху греблею Дніпрогесу сприйматиметься в Запоріжжі як прогноз стихійного лиха, викликаного транспортними заторами.
Запоріжжя.