Організаційний комітет Олімпійських та Параолімпійських ігор 2016 року оприлюднив імена талісманів змагань — Вініссіус і Том (на знімку), повідомляє прес-служба Оргкомітету. Імена були обрані за результатами голосування.
Його проводили впродовж трьох тижнів, відтоді як талісмани були представлені публіці. В процесі вибору імен взяли участь 323 327 респондентів. Імена Вініссіус і Том набрали 44 відсотки голосів.
Президент Оргкомітету Ріо-2016 Карлос Нузман зазначив: «Імена Вініссіус і Том визнаються в усьому світі як синонім переваги. Це те, чого ми хочемо досягти в проведенні Ігор-2016 у Ріо-де-Жанейро. В додаток до подання бразильської фауни і флори, наші талісмани також можна пов’язати з найкращим із нашої музики. Ми впевнені, що вони надихатимуть усіх, хто буде причетний до Ігор в Ріо».
Імена талісманів були представлені в той момент, коли до початку Ігор залишається рівно 600 днів. Як відомо, Олімпіада-2016 відбудеться в Ріо-де-Жанейро (Бразилія) з 5 по 21 серпня. Параолімпіада пройде з 7 по 18 вересня.
 
Фото rіo2016. com.