У найпівденнішому районі Хмельницької області — Кам’янець-Подільському — стартували жнива-2013, що відкладалися через дощову погоду, вологість ґрунту, яка обмежувала рух комбайнів на нивах.

Розпочали зі збирання ранніх зернових культур, а саме — озимого ячменю, який в районі посіяно на площі 1300 гектарів. Першими приступили до роботи філії компанії «НІБУЛОН» у селах Привороття та Сокіл, якими керують Сергій Богачик та Андрій Кучмар. «Нібулонівці» планують справитися з ячменем за п’ять днів, а вже за десять приступлять до збирання озимої пшениці.
А загалом у районі ячмінь вже зібрано на 195 гектарах, намолочено 612 тонн зерна, середня урожайність становить 30 центнерів із гектара, завантаженість на один комбайн — 186 гектарів.
«Зараз погодні умови можна назвати сприятливими для збору урожаю, тому сподіваємось, що цьогорічний валовий збір зерна не поступиться минулорічному, — зазначив начальник управління агропромислового розвитку Кам’янець-Подільської райдержадміністрації Ігор Гай. — Цьогоріч кам’янчани посіяли ранні зернові та зернобобові на площі майже 23 тисячі гектарів. Тепер головне — не допустити втрат вирощеного врожаю».