Футбол. Турнір чотирьох. 3 липня.
«Спартак» (Росія, Москва) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 2:0. Голи: Мовсісян, 43 (п), Яковлєв, 75.
«Спартак»: Пес’яков, Бризгалов, Каріока (Тімофєєв, 70), Мовсісян (Еменіке, 46), Яковлєв, Паршивлюк (Макєєв, 74), Гурадо, Д. Комбаров, Боккетті, Глушаков, Тіно Коста (Чельстрьом, 76). Тренер — Валерій Карпін.
«Шахтар»: П’ятов (Каніболоцький, 46), Кучер (Чигринський, 71), Степаненко (Гюбшман, 46), Веллінгтон (Гришин, 66), Фред (Кобін, 46), Адріано, Дуглас Коста, Тайсон, Ісмаїлі (Шевчук, 46), Срна (Гречишкін, 80), Ракицький (Воловик, 46). Тренер — Мірча Луческу.
Москва. Стадіон імені Едуарда Стрєльцова. 6 000 глядачів. 29 градусів.
«Динамо» (Україна, Київ) — «Зеніт» (Росія, Санкт-Петербург). 3:3. Голи: Гармаш, 9, Данні, 40, Дуду, 58, Кержаков, 76, Джорджевич, 84, Нету, 90 (автогол).
«Динамо»: Коваль, Данило Сілва, Віда, Хачериді (Селін, 46), Макаренко, Гармаш (Вукоєвич, 46), Аруна (Велозу, 46), Ярмоленко (Ленс, 55), Кранчар (Безус, 46, Буяльський, 90+4), Дуду (Цуріков, 70), Кравець (Мехмеді, 46). Тренер — Олег Блохін.
«Зеніт»: Лодигін, Анюков, Губочан, Нету, Родич (Лукович, 46), Зирянов (Могильовець, 46), Вітсель, Файзулін (Ходжаніязов, 73), Данні (Гасілін, 83), Аршавін (Джорджевич, 68), Кержаков. Тренер — Лучано Спаллетті.
Київ. НСК «Олімпійський». 30 219 глядачів. 20 градусів.
                        В Н П М        О
1. «Динамо» 2 1 0 6—4 7
2. «Спартак» 1 1 1 2—1 4
3. «Шахтар»         1 1 1 1—2 4
4. «Зеніт»         0 1 2 4—6 1
— «Спартак» однозначно заслужив сьогодні перемогу, — сказав Мірча Луческу. — Наш суперник краще підготувався до зустрічі як ментально, тактично, так і за всіма іншими компонентами. Ми, мабуть, провели найслабший матч за останні роки.
Це був перший виїзний поєдинок для Веллінгтона та Фреда в Європі. Думаю, вони відчули агресивність спартаківських гравців. Більшість наших футболістів сьогодні були дуже розслабленими, помилялися в елементарних ситуаціях і самі собі створювали небезпечні моменти.
«Спартак» знав, як діяти проти нас, грав агресивно, демонстрував атакувальний футбол, знаючи всі наші слабкі місця на сьогодні. Наші гравці, на жаль, дуже мало рухалися і не жертвували собою, що нетипово для «Шахтаря»...
Тренер «гірників» висловив сподівання, що в неділю із «Зенітом» на «Донбас Арені» його команда матиме зовсім інший вигляд, бо чемпіонат України вже на носі.
У Києві на «Олімпійському» зібралася рекордна для цього турніру кількість глядачів. І вони не пошкодували, що прийшли на матч, бо поєдинок був бойовим і відбувався за цікавим сценарієм. Як і в першому матчі проти пітерців, кияни дуже привабливо діяли половину першого тайму і забили швидкий гол, але дозволили супернику зрівняти рахунок перед перервою.
Вже після відпочинку Дуду завершив ефектну комбінацію і знову вивів динамівців уперед. Але «Зеніт» додав у грі, зрівняв рахунок і ще забив. Але «Динамо» врятувало матч на останній хвилині основного часу.
— Не жалкую, що ми втратили перемогу останньої миті, — сказав наставник пітерців Лучано Спаллетті. — Головне, що ми готуємося до сезону в найкращих умовах у Києві і маємо сильні спаринги. У «Шахтаря» і «Динамо» нині дуже хороші кондиції, обидва ці клуби серйозно посилюються. Відзначу Ярмоленка — гравця з великим майбутнім. «Динамо» може не хвилюватися за свою перспективу.
Олег Блохін був у доброму гуморі:
— Приємно, що знову прийшло багато людей. Я сподівався тисяч на десять, а було втричі більше. Для вболівальників 3:3 — суперрезультат, для тренерів — валідол. Але це товариська гра, триває підготовчий процес, і всі грають на тлі втомі. Тому ми й організували собі два пропущені м’ячі. Але загалом я задоволений, бо розглядаємо цей турнір як етап підготовки до нового сезону. В нас дебютував Ленс, але давати йому якісь оцінки зарано.
Інтрига в турнірі зберігається, і все вирішиться завершального дня (7 липня), коли «Динамо» прийматиме «Спартак». А днем раніше «Шахтар» удома зіграє проти «Зеніта».