60 дітей-чорнобильців із Камінь-Каширського району отримали путівки і прибули для відпочинку до Бердянського дитячого оздоровчого центру «Оріон». Зустріли їх не дуже люб’язно, а коли почали розселяти, то з’ясувалося, що умови курортного перебування тут неналежні. Бо прибулих з Волині «позапланових» дітей вирішили «тимчасово» (до 11 липня) розмістити на запасних площах.

Звичайно, на зорі піонертабірного руху і такі площі вважалися комфортом, однак з тих пір сантехніка і матраци дещо зносилися та й дах тече. У кімнатах на шість осіб поселяли одинадцятьох і просили не піднімати галасу.

Розлючені батьки звернулися зі скаргою до Волинської облпрокуратури, а та передала її до Бердянська. Почалася комплексна перевірка, яка встановила, що «факт і справді мав місце». Щоправда, в «Оріоні» за час, доки приїхали прокурори та інспектори, спробували дещо виправити ситуацію, але дев’ять дітей замість шести в кімнатах таки залишилося.

Наразі завершуються перевірки санітарного стану і вже виявлено порушення під час виконання тендерних процедур. Чекатимемо на остаточні результати перевірки екстрим-відпочинку маленьких волинян на березі Азовського моря.

Запоріжжя.