У Києві відбудеться футбольне свято, центральною подією якого стане поєдинок «Динамо» і «Шахтаря».

10 липня о 17:30 на столичному стадіоні імені Валерія Лобановського розпочнеться матч гравців різних поколінь київського «Динамо» і донецького «Шахтаря». Девіз події: «Футбольні зірки не згасають».
Цей захід присвячено 60-річчю заслуженого майстра спорту, заслуженого тренера України, багаторазового чемпіона і володаря Кубка СРСР, володаря Кубка кубків і Суперкубка УЄФА, бронзового призера Олімпійських ігор, колишнього тренера динамівців і збірної країни блискучого Леоніда Буряка.
Поєдинок матиме благодійний характер. Усі кошти, виручені від продажу квитків, передадуть юридичному ліцею, в якому навчаються, зокрема, діти загиблих правоохоронців. Вартість усіх перепусток на стадіон (мають оригінальний вигляд) — лише 5 гривень. На 1 300 із них буде автограф Леоніда Буряка. Сам винуватець події має намір придбати велику кількість квитків і подарувати їх уболівальникам, друзям, знайомим.
Зустріч складатиметься з двох таймів по 35 хвилин. У разі нічиєї пробиватимуть пенальті. Отже, жодного шоу із передбаченим мирним рахунком ви не побачите. Неодмінно буде переможець.
Перед зустріччю на табло демонструватимуть фільм про Леоніда Буряка, знятий «Динамо-ТБ». У перерві матчу виступатиме популярний російський співак Дмитро Маліков, котрий спеціально прибуде до Києва, щоб привітати друга. Власне, організатори, серед яких офіційний динамівський фан-клуб, не поспішають розкривати всіх секретів. Але дещо вже відомо. Учасники матчу під час розминки виб’ють на різні трибуни 40 м’ячів зі своїми автографами. Оригінальним буде момент введення м’яча у гру. Хто це зробить? Приходьте і побачите.
Тепер кілька слів про склади команд.
«Динамо»: Віктор Чанов, Михайло Михайлов, Юрій Дмитрулін, Сергій Беженар, Сергій Федоров, Олександр Хацкевич, Валентин Белькевич, Віталій Косовський, Олексій Михайличенко, Сергій Ребров, Андрій Шевченко (якщо залікує травму, котру отримав під час прощального матчу Кахи Каладзе у Тбілісі), Юрій Максимов, Андрій Гусін, Володимир Безсонов, Олександр Заваров, Андрій Баль, Ігор Бєланов, Леонід Буряк (капітан).
Зіркова команда підібралась і в «гірників»: Дмитро Шутков, Михайло Соколовський, Віктор Грачов, Михайло Старостяк, Геннадій Орбу, Геннадій Зубов, Сергій Шищенко, Валерій Кривенцов, Олег Матвєєв, Сергій Ателькін, Сергій Погодін, Ігор Пєтров та інші.
Слід зазначити, що запрошення в гості до Буряка отримали його партнери по збірній Радянського Союзу, котрі мешкають у різних країнах. А також — друзі в житті та спорті, зокрема, легендарний хокеїст московського «Динамо» і збірної країни Олександр Мальцев. Хто відгукнеться, тому будуть дуже раді.
Сам Леонід Буряк нагадав кореспонденту «Голосу України», що цього дня в Одесі відбудеться матч за Суперкубок України між «Чорноморцем» і «Шахтарем» (початок о 21:00). Але він не тривожиться, сподівається, що його вірні друзі неодмінно завітають на динамівський стадіон. А на одеську телетрансляцію всі також устигнуть. Зрештою, дату народження ніхто собі не обирає.
Фото з архіву «Голосу України».