Фракція «УДАР» готова стати на захист громад, де відбуваються протиправні дії, та вимагатиме реформування правоохоронної системи. Про це під час брифінгу заявили народні депутати Павло Різаненко та Федір Негой, які побували на Миколаївщині, щоб з’ясувати обставини злочину у Врадіївці та забезпечити його об’єктивне розслідування.
П. Різаненко повідомив, що за останні три роки у Врадіївці це третій подібний випадок. У двох попередніх жертви загинули, а свідків не було, тож реальних винуватців так і не встановлено. «В даному випадку стався виняток, людина вижила. А оскільки це невеликий населений пункт, то потерпіла знала злочинців особисто, адже працювала в магазині продавцем поряд із відділом міліції. В лікарні вона сказала, хто проти неї цей злочин скоїв», — повідомив парламентарій.
За його словами, люди у Врадіївці вийшли на вулиці не з політичних питань, а щоб захистити своє життя. «Це може перерости у війну громадян проти касти недоторканних, у вигляді міліціонерів, суддів, можновладців, які не відповідають перед законом», — сказав він.
Цю проблему не можна вирішити відстороненням кількох посадовців або їх звільненням, вважає він. «Потрібно змінити правоохоронну систему і принципи її функціонування. Але треба її змінювати не знизу, а зверху. Саме керівництво МВС, прокуратури мають показати приклад», — сказав депутат.