Нині обласний дитячий спеціалізований санаторій «Малятко», що розташований у мальовничому селі Оноківці під Ужгородом, радо приймає літню зміну. Тут оздоровлюється малеча із захворюваннями органів дихання.

Це єдиний на території Закарпаття цілодобовий стаціонарний лікувальний заклад, де дітям віком від трьох до десяти років надають послуги оздоровчого, профілактичного та реабілітаційного характеру. У одну зміну санаторій приймає 80 дітей, улітку — до 100. «Малятко» працює цілий рік, а в літню пору приймає більше маленьких відпочивальників, адже Фонд соцстраху оплачує витрати на харчування.

— Шість лікарів, двадцять дві медсестри і півдесятка санітарок опікуються малечею, яка може оздоровитися і пройти профілактику. Лікувально-діагностичний процес забезпечується у кабінетах фізіотерапії, стоматології, масажу, інгаляторії, функціональної діагностики, клінічній лабораторії, камері штучного мікроклімату, — каже головний лікар Галина Мороз.

Кількість оздоровлених дітей у санаторії за останні десять років зросла більш як удвічі: у 2003-му — 600, торік — уже 1300 малюків. Цьому посприяло оновлення лікувально-діагностичної бази, впровадження сучасних методів реабілітації.

На території «Малятка» триває будівництво нового лікувально-діагностичного корпусу. Тож надалі ще більше дітей оздоровлюватиметься у цьому гарному санаторії.

На знімках: окрім оздоровлення малеча ще й займається творчістю.

Фото надане прес-центром облдержадміністрації.

Довідково

Обласний дитячий спеціалізований санаторій «Малятко», що розташований у зеленій зоні на березі Ужа, розпочав роботу ще у 1945 році. Тоді це був заклад соціально-профілактичного профілю на 25 ліжок. Працював на благодійницькій основі. З 1965-го у санаторії почали оздоровлювати виключно дітей.