Учора на сесії Рівненської обласної ради затверджено Стратегію розвитку Рівненської області на період до 2020 року, схвалену розпорядженням голови Рівненської ОДА №612 від 28 листопада ц. р. Як сказав директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівненської ОДА Ігор Тимошенко, цей документ розроблено за європейською методологією. Рівненщина — одна з п’яти пілотних областей в Україні, де в розробці Стратегії розвитку допомагали європейські експерти. Серед основних напрямів розвитку області — залучення вітчизняних та іноземних інвестицій, впровадження альтернативних видів енергії і забезпечення енергоефективності, розвиток людського капіталу, сільських територій тощо.
На сесії розглянуто також блок питань правоохоронної та військово-оборонної сфери, зокрема затверджено програму здійснення шефства над Рівненським гарнізонним військовим госпіталем на нинішній та наступний роки, згідно з якою на виконання заходів (а це капремонт дахів лікувальних корпусів, ремонт операційного блоку тощо) передбачено фінансування у сумі 472, 8 тисячі гривень.
На сесії погоджено кандидатури керівників комунальних закладів, що перебувають в обласній комунальній власності. Щоправда, відбулося пікетування сесії працівниками Комунального закладу «Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр імені В. Поліщука». Відтак депутати надали слово одному з представників колективу цього закладу, відомому в області хірургу Федору Генеральчуку. Він доніс думку колективу: відбулися збори, люди визначились з кандидатурою керівника шляхом таємного голосування, тож просять обласну раду і депутатів не відкладати у довгий ящик призначення нового очільника діагностичного центру. Адже один із кращих діагностичних центрів в Україні вже кілька місяців без керівника, а він має розвиватися, тим паче, що гряде реформа у медицині.
Рівне.