Затяжне бездощів’я диктує свої ціни на овочі, фрукти, ягоди. Господині скаржаться, що зварити борщ з урожаю молодої картоплі, капусти, буряка утратно. Особливо подорожчала проти минулого року морква. За кілограм жовтогарячих коренів правлять по 10 гривень, за бульбу — 5—6, помідори продають по 12—17 гривень. Добре, що на поливі уродили огірки, і їх продають за 2—3 гривні за кілограм. А ось молода цибуля дорога — кілограмовий пучок коштує 6 гривень.
Триває випас корів на толоках. Однак, вартість «домашнього» молока порівняно із зимовим періодом не зменшилася. На сільському базарі Медведівки Чигиринського району власники «лисок» продають літр за 5—6 гривень. Кілограм сиру кисломолочного можна купити за 30, півлітрову банку сметани — за 12—14, а літр ряжанки — за 15 гривень.
Непоганий взяток цього літа мають пасічники. Півлітрову банку свіжого липового чи акацієвого меду вони продають за 28—30 гривень. Така ж ціна була й торік.
Немає чим порадувати любителів сала. На черкаському ринку за кілограм національного продукту правлять від 25 до 40 гривень. Взимку було значно дешевше. Стабільно високі ціни на м’ясо. Яловичина коштує 70—75, свинина — 48—58, філе курятини — 35—38 гривень за кілограм.
У ягідних рядах нині пожвавлення. «Пішла» вишня. Кіло шпанки продають по 6—8, а малину — по 30 гривень.
Утім, сезон на вітчизняні фрукти-ягоди лише розпочався. Тож є сподівання, що господиням буде доступним заготовити на зиму вітамінну продукцію. Тим паче, що цукор навіть у розпал «баночної» консервації здорожчав лише на кілька копійок. У супермаркетах його продають по 5,99—6,15 гривні за кілограм.
Черкаська область.