Ціни на продукти харчування з настанням літа переважно залишаються у своїх звичних рамках. Водночас за останній місяць спостерігається незначне зниження цін. Як розповів завідувач cектору в Чернівецькій області Державної інспекції України з контролю за цінами Денис Волощук, зафіксовано здешевлення більшості видів продовольчих товарів, які підпадають під моніторинг. Зокрема, на хліб з борошна пшеничного першого ґатунку ціна знизилась на 0,7%, хліб житньо-пшеничний — на 0,2%, гречану крупу — на 4,9%, манну крупу — на 4,8%, яловичину І категорії — на 3,4%, свинину — на 6,6%, птицю (кури) — на 0,9%, курячі яйця — на 44,7%, цукор-пісок — на 6,4%, соняшникову олію — на 1% та сіль — на 4,6%. Протягом останніх п’яти місяців на підприємствах торгівлі відбулося подорожчання товарів зернової та молочної групи. Найбільше подорожчали борошно пшеничне вищого ґатунку — на 6,5% рис — на 6% та макаронні вироби — на 4%. У межах 1,6—6,2 відсотка зросли роздрібні ціни на молоко, сметану, вершкове масло та кисломолочний сир. На продовольчих ринках протягом січня—травня зафіксовано зниження середнього рівня роздрібних цін на тваринницьку продукцію: яловичину — на 1,8%, птицю (кури) — на 0,8%, молоко — на 2%, сметану — на 1,3%, вершкове масло — на 2,1% та курячі яйця — на 39,1%. Крім того, зниження ціни зафіксовано на цукор — на 3,2%, гречану крупу — на 12,2% та рис — на 1,3%. При цьому тут спостерігається підвищення цін на борошно пшеничне вищого ґатунку — на 7,2% та соняшникову олію — на 2,7%.
Роздрібні ціни на ринку овочевої продукції за останній місяць загалом знизилися: на молоду картоплю (з 8 до 6 гривень за 1 кг), моркву (з 14 до 9 гривень), буряк (з 9 до 7), цибулю (з 10 до 7).
Чернівецька область.