І ми тут нічого не вигадали! Взята в лапки фраза і справді присутня у рішенні Жовтневого райсуду Запоріжжя стосовно керівництва редакції популярної запорізької газети «Субота плюс».
Взагалі-то запорізькі суди за оригінальністю, так би мовити, своїх рішень вже давно вийшли на передові позиції в Україні. Серед останніх їхніх доробків, наприклад, справа «паламарів» підірваного Свято-Покровського храму, яких засудили на 15 років виключно на підставі зізнань, отриманих від них під час попереднього слідства. Хоча в суді обвинувачувані заявили про катування і від зізнань відмовилися, а інших доказів слідством надано не було.
І ось нове рішення. До суду звернулися юристи запорізького «Водоканалу», яким не сподобалися оцінки діяльності підприємства, зроблені в статті згаданої газети за підписом головного редактора Богдана Василенка. Матеріал з’явився наприкінці травня, а до 20 червня вже й судове рішення було готове (дуже схоже на всеукраїнський рекорд зі швидкості розгляду). І коли та частина рішення, де йдеться про захист ділової репутації, вибачення і спростування, ще в якісь ворота, як то мовиться, лізе, то як вам абзац із рішення: «Заборонити ТОВ «Медіакомпанія «Слово»... Василенко І. А. та Василенку Б. Ю. розповсюджувати будь-яким чином (в друкованих засобах інформації, на телебаченні в радіотрансляції, в мережі Інтернет, в інтерв’ю, В РОЗМОВАХ З БУДЬ-ЯКИМИ ОСОБАМИ ТА БУДЬ-ЯКИМ ІНШИМ ЧИНОМ) недостовірну інформацію...»? У цьому місці можна було б хихикнути стосовно того, як саме збираються проконтролювати, що виголосив зранку «в розмові» з власною дружиною Богдан Юрійович, однак це вже не смішно...
 
Запоріжжя.