Голова Верховної Ради України Володимир Рибак на брифінгу після погоджувальної ради запевнив, що український парламент виконає всі обов’язки перед Європейським Союзом, і необхідні євроінтеграційні закони буде ухвалено.
При цьому В. Рибак зауважив, що нинішнього пленарного тижня мають бути прийняті п’ять законів щодо євроінтеграції, а закони про прокуратуру та про зміни до виборчого законодавства будуть розглянуті у вересні після отримання висновків Венеціанської комісії.
«Свої обіцянки перед ЄС ми повністю виконаємо», — заявив В. Рибак.
На запитання, чи може бути проведено позачергову сесію парламенту, в тому числі й для розгляду євроінтеграційних законопроектів, глава парламенту відповів: «Побачимо. Може, буде, може, ні».
В. Рибак висловився за те, щоб усі депутатські фракції узгодили дату проведення виборів у Києві та інших місцевих виборів. Якщо узгодять дату виборів, то це питання може бути розглянуте нинішнього пленарного тижня.
Глава парламенту також наголосив, що Верховна Рада повинна розглянути заяву Голови ЦВК про його звільнення. А для напрацювання змін до закону про Центральну виборчу комісію В. Рибак запропонував утворити робочу групу з представників усіх фракцій для напрацювання нової редакції проекту закону про ЦВК.
Голова Верховної Ради вважає за доцільне розмежувати питання про збільшення акцизів на пиво та фінансування добудови нового корпусу дитячої лікарні «Охматдит». На думку В. Рибака, не треба пов’язувати добудову дитячої лікарні з акцизами на пиво. Питання про збільшення акцизів ще потребує доопрацювання. Профільний парламентський комітет налаштований на те, що акцизи треба збільшувати не лише на пиво, а й на всі алкогольні напої. Однак узгодженого рішення поки що немає. При цьому В. Рибак нагадав, що на погоджувальній раді Перший віце-прем’єр-міністр України Сергій Арбузов запевнив, що уряд віднайде кошти на добудову дитячої лікарні.
Підбиваючи попередні підсумки роботи парламенту, Голова Верховної Ради відзначив, що дві третини депутатів — це нові депутати. «Принципи мітингування відходять на другий план, і, сподіваюся, вже на третій сесії депутати працюватимуть краще, — сказав 
В. Рибак. — Але наближення президентських виборів відображатиметься на Верховній Раді».