Фінансування добудови нового лікувального корпусу дитячої лікарні «Охматдит» не повинно залежати від акцизів на пиво. Таку думку висловив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов на брифінгу після погоджувальної ради.
Коментуючи законопроект, який передбачає збільшення акцизного збору на пиво та спрямування додаткових надходжень на добудову дитячої лікарні, О. Єфремов наголосив, що бюджетне законодавство не може змінюватися під політичні сили. «Всі кошти, які збираються з платників податків, повинні розподілятися через держбюджет, а не через бажання політиків, — сказав він. — Логічно прийняте рішення, що «Охматдит» треба фінансувати, а підвищення податків треба робити в рамках законодавчого поля». При цьому парламентарій зауважив, що перед ухваленням рішення про зростання акцизів треба передбачити наслідки, зокрема, закриття робочих місць. На думку 
О. Єфремова, повинні підніматися акцизи і на інші алкогольні напої, а не лише на пиво. Таку позицію обстоює і профільний парламентський комітет.
Партія регіонів має намір голосувати за продовження роботи пленарних засідань до розгляду всіх питань порядку денного на поточному пленарному тижні. А за потреби — готова і до продовження сесії у пленарному режимі запевнив глава фракції.
Коментуючи євроінтеграційні законопроекти, лідер регіоналів відзначив, що нам необхідно рухатися у бік стандартів ЄС. Люди хотіли б мати, з одного боку, безвізовий режим з країнами ЄС, з другого, — з Російською Федерацією, зауважив 
О. Єфремов. «І в цьому наша місія — ми могли б виконувати роль «містка» для безперешкодного пересування людей від Тихого до Атлантичного океанів», — вважає він. 
При цьому депутат наголосив, що головною проблемою в нашій державі залишається невиконання уже прийнятих законів та подолання внутрішніх бар’єрів у свідомості.