«Вставай, Решетилівщино!» — під таким девізом центральною вулицею селища Решетилівка пройшли кілька сотень мешканців райцентру та довколишніх сіл. Колону, попереду якої несли великий Державний прапор України, очолили народні депутати Валерій Головко та Юрій Бублик, а також депутат районної ради Петро Кошовий. Спочатку гаслами плакатів і транспарантів, а потім під час виступів на мітингу біля Центру культури і дозвілля «Оберіг» учасники акції вимагали розв’язати важливі проблеми, які набули в районі неабиякої гостроти та значного резонансу.

Зокрема, пенсіонерка з Жовтневого Галина Дубенко з тривогою говорила про будівництво в центрі села екологічно шкідливого підприємства, на якому виготовлятимуть бітум, та про фактичне ігнорування районною владою численних звернень земляків. Ветеран-мисливець із Лобачів Анатолій Косенко попросив у присутніх підтримки в боротьбі місцевих мисливських товариств проти спроб районної та обласної влади віддати розташовані на території п’яти сільських рад мисливські угіддя фактично у приватні руки. Про подібну «прихватизацію» ставків, лук, сінокосів місцевими та заїжджими грошовими мішками, численні порушення прав простих людей говорили на мітингу й інші промовці.

Водночас народні депутати Валерій Головко та Юрій Бублик наголошували на необхідності згуртування місцевих громад, насамперед, задля обстоювання своїх законних інтересів. І запевнили їхніх представників у тому, що вони завжди матимуть підтримку парламентаріїв. У зверненні до Президента України Віктора Януковича учасники акції закликали гаранта Конституції «припинити сваволю влади на Решетилівщині, звільнити голову райдержадміністрації Володимира Колесніченка та всебічно розібратися у причинах порушень наших конституційних прав».

 

Полтавська область.