Молоді парламентарії Вінниччини надіслали депутатам Європарламенту прапор з українським козаком
На останньому в нинішньому році засіданні Студентського парламенту Вінниччини його депутати одноголосно підтримали звернення до Європарламенту «Про прагнення молоді Вінниччини спільно творити європейську історію».
До звернення додали електронну версію прапора, створеного молодими парламентаріями краю. Його презентували у травні цього року під час святкування Дня Європи. Прапор супроводжує символічний девіз: «Захистили Європу — створімо спільне майбутнє!». Після презентації він майорить на центральній вулиці обласного центру.
— Створений нами прапор є незвичним поєднанням європейської та української історичної символіки, — йдеться у зверненні. — Постать козака-оборонця у центрі полотнища, обрамленого всім відомим символами прапору ЄС, нагадує про роль, яку відіграли наші пращури протягом кількох століть, захищаючи від кочових орд Дикого поля кордони європейської християнської цивілізації. Тому ми, нащадки славних козаків-лицарів, поставивши підписи під цим зверненням, засвідчуємо своє прагнення надалі творити спільну європейську історію та сподіваємося, що наша юнацька енергія спонукатиме українських та європейських політиків до спільних дій.
Присутній на засіданні голова Вінницької облради Сергій Татусяк, підтримавши ідею молодих парламентаріїв, наголосив, що євроінтеграція України має відбуватися в усіх прийнятних для цього формах.
— Мені імпонує азарт, креативність нашого Студентського парламенту, — сказав Сергій Татусяк. — У прийнятому ними зверненні йдеться про важливі історичні факти, про які нині мало хто згадує. Не всі в Європі знають про це. Нагадування про них має зміцнити авторитет нашої держави в очах європейців. Особливо це важливо нині, напередодні саміту країн Східного партнерства.
 
Вінницька область.