Динамівці здобули дві перемоги. Хоча і футболісти, і наставники добре розуміють, що до потрібного рівня гри, котрий дозволить успішно виступати вдома і на євроарені, ще дуже далеко. Цей турнір у «Динамо» розцінюють виключно як етап підготовки до нового сезону...
У перерві матчу киян із пітерцями вболівальникам на трибунах НСК «Олімпійський» були представлені новачки «Динамо» — Джермейн Ленс, Дьємерсі Мбокані та Юнес Бельханда (на знімку). Про перших двох ми детально розповідали раніше, а от третій мов з неба звалився. То був справжній сюрприз.
Атакуючому півоборонцеві Юнесу Бельханда 23 роки, він — гравець збірної Марокко. Переїхав до Києва з французького клубу «Монпельє», виступатиме у футболці з номером 90, Ленс взяв собі «сімку», а Мбокані — 85-й номер.
Лучано Спалетті:
— Не думаю, що «Зеніт» заслужив поразки сьогодні, я задоволений грою підопічних. Було дуже приємно зіграти з командою Олега Блохіна. Моє знайомство з радянським футболом почалося саме з його ігор у 1980-ті роки. Я їх бачив. Як нападник він мав усе. Хочу побажати команді колеги удачі.
Олег Блохін:
— Насамперед дякую глядачам. Майже 30 тисяч уболівальників на трибунах улітку — це багато. Для цього періоду підготовки команда має непоганий вигляд. Задіяли багато молодих хлопців, і це добре.
— «Зеніт» грав практично бойовим складом, а ви — напіврезервним. Не побоювалися так ризикувати?
— Якщо граєш у футбол, завжди є ризик. Ставлячи молодих, я казав на установці, що вони повинні проявляти себе. Ризик був, але заміни я запланував ще в перерві. Це підготовчий період. Одна наша група почала тренування 19 червня, друга — 21-го. Ленс, Мбокані, Велозу працюють лише три дні. Тому не завжди все виходить. 3 липня ці гравці отримають по 20—30 хвилин на полі.
— Оцініть сьогоднішню гру «Динамо» в атаці.
— Хотів би мати швидкого і гострого нападника. Хоча Кравець поки виконує свою роботу, а Мехмеді — не чистий форвард. Сьогодні ми грали, як «Барселона» — без нападника, але забили м’ячі.
— Наскільки цей турнір ускладнює підготовку до сезону?
— Жодним чином. Якби його не було, ми б поїхали на другий збір. Підготовка не змінилася, просто додалися ігри. Я навантажень не зменшую, вчора було важке тренування, але я ще не встиг попрацювати з командою в тактичному плані. З 16 червня ми грали 8 на 8, потім з’явилися українські збірники, потім хорватські, тепер нові виконавці. Я абсолютно не готуюся до цих ігор. Коли з’явиться повний склад, більше приділятиму увагу тактичним схемам. Ми провели тільки одне заняття, присвячене стандартним положенням.
— Сьогодні не було ультрас на трибунах...
— Питання, які вони порушують, до мене відношення не мають. Я відповідаю за команду.
— І все-таки, ви особисто відчули їхню відсутність?
— Усі вболівальники — це обойма київського «Динамо».
— Які завдання динамівців у Лізі Європи?
— Найвищі, але спочатку треба створити команду. Ми робимо дорогі придбання, щоб боротися за чемпіонство. Наш форвард Ідейє, як відомо, грає у футбол без перерви на декількох фронтах 1,5 року і вже не витримує. Має бути конкуренція. Коли її немає, люди ходять по барах. А тепер: не хочеш працювати — до побачення, у дубль! А грають ті, хто краще підготовлений. Наші новачки приїхали до Києва демонструвати свій рівень.
...Від президента ФК «Динамо» (Київ) Ігоря Суркіса кореспондент «Голосу України» довідався, що столична команда найближчим часом посилиться ще кількома класними виконавцями, зокрема, оборонцями — центральним і лівим крайнім.
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.