Днями Ужгородським міськрайонним судом підтримано позицію прокуратури області та засуджено трьох закарпатців за незаконне виготовлення, зберігання і збут таких відомих марок коньяків, як «Тиса», «Карпати» та «Закарпатський», до 7 та 8 років позбавлення волі.

«Виявлено діяльність цих осіб завдяки вжитим оперативно-розшуковим заходам», — повідомив начальник відділу прокуратури Закарпатської області Олександр Андришин.

До складу організованої злочинної групи входили гр. С., його цивільна дружина та їх племінник, який переважно займався підшуковуванням клієнтів і збутом контрафактного напою. У помешканні організатора групи було виявлено та вилучено 210 літрів етилового спирту, пляшки коньяку «Ужгород», наповнені рідиною світло-коричневого кольору із акцизними марками; понад сто кришок, на яких міститься маркувальне позначення «Тиса», понад 30 порожніх півлітрових пляшок з етикетками коньяку «Закарпатський», 50 пустих пляшок коньяку «Тиса» та з десяток пустих пляшок з-під коньяку «Карпати» і «Ужгород».

Лабораторні випробування Закарпатського науково-виробничого центру стандартизації, метрології та сертифікації виявили, що рідина є алкогольним напоєм, який не відповідає вимогам Держстандарту. Зокрема, вміст шкідливих домішок перевищує допустимі норми. Цей коньяк непридатний для вживання і становить небезпеку для здоров’я та життя людей.

Усіх учасників організованої злочинної групи у суді визнано винними, і попри те, що вони не визнають своєї вини, засуджено жінку до 7, а чоловіків до 8 років позбавлення волі. Вирок поки що не набрав чинності, повідомили «Голосу України» у прес-службі прокуратури Закарпатської області.