Стрибки у воду. Росток (Німеччина). Чемпіонат Європи. Розігрувалося одинадцять комплектів нагород. Збірна України посіла перше місце у загальнокомандному заліку. Політ наших «ластівок» був справді високим. Вони виграли сім медалей: чотири золоті (!), срібну і дві бронзові. На другій сходинці розташувалася Росія — 3,4,4; далі — Німеччина — 2,4,4; Італія — 2,1,0; Велика Британія — 0,1,1...
На рахунку киянки Юлії Прокопчук два «золота». Спочатку вона була першою в тандемі з луганчанином Олександром Бондарем, а потім перемогла й в індивідуальних змаганнях на 10-метровій вишці. У підсумку — дві золоті медалі.
Такий самий показник і в Сашка Бондаря. Він боровся до кінця і врешті здобув «золото». Завершального дня чемпіонату Олександр виграв медаль вищого гатунку в стрибках з вишки (521,45), випередивши Патріка Гаусдінга з Німеччини (514,65) і Віктора Мінібаєва з Росії (500,35).
Ще одне «золото» для України у Ростоку в стрибках з метрового трампліна завоював знаменитий Ілля Кваша з Миколаєва.
Уже за місяць у Барселоні (Іспанія) стартує чемпіонат світу з водних видів. Два роки тому нашим спортсменам удалося взяти на ЧС «бронзу» — у синхронних стрибках з вишки. Юлія Прокопчук уважає, що на медаль можемо сподіватися і цього разу. «Все залежить від везіння, — каже вона. — Навіть з китайцями боротися можна».
Фото www.emrostock2013.com.
Золотий дует: Олександр Бондар і Юлія Прокопчук.