Прочитали статтю Галини Квітки «Олія прибуток не зіпсує», опубліковану в «Голосі України» № 112 (5612) за 18 червня 2013 року. Хочемо уточнити, що насправді за останні три роки з Дніпропетровського олійноекстракційного заводу лише один працівник перейшов на інше підприємство. Інші звільнення відбулися чи у зв’язку з виходом на пенсію за віком, чи в результаті планової реорганізації виробництва.
Дніпропетровський олійноекстракційний завод є соціально-стабільним підприємством галузі. Протягом понад десяти років є лідером серед олійноекстракційний заводів України за рівнем середньомісячної заробітної плати. За підсумками 2012 року вона становить 5846,7 гривні й продовжує зростати. Це на 74 відсотки вище від аналогічного показника по галузі.
Колективний договір підприємства передбачає безліч соціальних гарантій: матеріальну допомогу до відпустки в розмірі місячного окладу, виплати за вислугу років, пільгові путівки, матеріальну допомогу ветеранам заводу. Тільки на охорону праці на одного працівника передбачено 23 тисячі гривень на рік. За підсумками конкурсу на «Кращий колективний договір» серед підприємств харчової та переробної промисловості за 2012 рік Дніпропетровський олійноекстракційний завод ушосте посів перше місце й нагороджений Почесною грамотою ЦК Профспілки працівників АПК України.
Георгій ХОЛОД, голова профкому ПАТ з ІІ «Дніпропетровський олійноекстракційний завод».